Grad Banjaluka diže milionski kredit zbog “Srpska open-a”

Izvor: Capital.ba, 07.Feb.2023, 16:26

Grad Banjaluka diže milionski kredit zbog “Srpska open-a”

BANJALUKA – Grad Banjaluka planira da se kreditno zaduži sa 25 miliona KM, a najveći dio novca, 15 miliona KM će otići na izgradnju multifunkcionalne sportske dvorane kod parka Mladen Stojanović. FOTO: Capital U pitanju je lokacija na kojoj je već počela izgradnja sportskog terena za potrebe teniskog turnira “Srpska open”, koji treba vremenom da se pretvori u multifunkcionalnu dvoranu. Odluka o kreditnom zaduženju će se naći na idućem zasjedanju Skupštine grada Banjaluka koje je >> Pročitaj celu vest na sajtu Capital.ba << zakazano za 16. februar. Time će Grada Banjaluka svoje dosadašnje ulaganje u ovaj projekat povećati sa do sada najavljenih pet miliona KM na 15 miliona KM. Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković je kazao da je ova odluka donesena na posljednjoj sjednici organizacionog odbora turnira “Srpska open”. “Jedna strana turnira obuhvata troškove organizacije, a druga troškove koji se odnose na infrastrukturu. Za infrastrkturu je potreban 21 milion KM, a najveći dio novca treba za dvoranu. Pošto će grad Banjaluka po završetku turnira dobiti sportsku dvoranu na upravljanje odlučeno je da grada treba participirati više u ulaganjima. Zato idemo sa kreditom kako bi obezbijedili 15 miliona KM za dvoranu” , kazao je Stanivuković. U seriji tekstova koje je objavio portal CAPITAL ukazivali smo da realizaciju ovog projekta prati niz neregularnosti. Posljednji možete pročitati OVDJE.  Jedna od njih je da se gradnja na ovoj lokaciji donedavno odvijala bez građevinske dozvole, jer su radovi počeli početkom novembra prošle godine. Tek nedavno je izdata građevinska dozvola za pripremne radove. CAPITAL: V. P. Чланак Grad Banjaluka diže milionski kredit zbog “Srpska open-a” се појављује прво на Capital.ba - Informacija je capital.

Nastavak na Capital.ba...






Povezane vesti

Grad Banjaluka će za novu dvoranu dati 15 umjesto pet miliona KM

Izvor: Nezavisne Novine, 07.Feb.2023

BANJALUKA -Multifunkcionalna dvorana u parku Mladen Stojanović, grad neće koštati pet miliona KM, nego ipak 15 miliona KM.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Capital.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Capital.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.