Grabar-Kitarović: U vrijeme Oluje htjela sam uzeti pušku i otići na bojište

Izvor: SEEbiz.eu, 05.Avg.2019, 08:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Grabar-Kitarović: U vrijeme Oluje htjela sam uzeti pušku i otići na bojište

KNIN - Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović na kninskoj tvrđavi istaknula je kako je ponosna na poginulog vojnika Josipa Briškog i dvojicu ranjenih vojnika.

Prisjetila se razgovora s vojnicima tijekom posjete Afganistanu kada ih je pitala zašto su ovdje, a najbolji odgovor je bio odgovor hrvatskog branitelja čije je ime zaboravila i koji je rekao: recite ljudima da se domovina brani dok su neprijatelj i opasnosti daleko. Ja sam iskusio da kada neprijatelj dođe na kućna vrata >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << je prekrasno.

Zamolila je i tog vojnika da joj se javi, te ustvrdila da je Hrvatska bila u NATO-u 1991. ne bi se dogodio ni Vukovar ni rat.

Dalje je istaknula da se Hrvatska brani u Afganistanu i da ako Afganistan padne možemo očekivati sedam milijuna ljudi koji će krenuti prema Europi.

Prisjetila se i dana VRA Oluje riječima kako joj je došlo da uzme pušku i ode na bojište, ali je bila svjesna da ima dužnost u Ministarstvu vanjskih poslova.

"Oluju moramo objasniti onako kako je ona bila, besprijekorno čista, oslobodilačka operacija Hrvatske vojske i policije hrvatskog teritorija", rekla je.

Dodala je i kako je hrvatska diplomacija u Oluji odigrala svoju ulogu te podsjetila kako se moglo učiniti i puno više. Između ostaloga, naglasila je i to da se, kada je radila kao pomoćnica glavnoga tajnika NATO, trudila i radila na tome da se Oluja objasni kao zakonita vojna akcija.

Istaknula je posebno zahvalnost bivšem ministru obrane SAD-a generalu Mattisu, koji je, navela je, rekao da je Oluja "besprijekorno izvedena hrvatska vojna operacija koja je ušla u udžbenike vojne povijesti.

Izrazila je žaljenje za svakom žrtvom. "Sami smo se obranili i u međuvremenu stvorili vojnu silu te osjećaj zajedništva", poručila je predsjednica.

Nastavak na SEEbiz.eu...






Povezane vesti

HRVATI SAHRANILI KOLINDU KOMENTARIMA POSLE GOVORA NA GODIŠNJICI OLUJE: Nije uzela pušku, ali se ponovno dohvatila mikrofona, A OVO SU JOJ NAJBOLJI HITOVI! (VIDEO)

Izvor: Kurir, 05.Avg.2019

Hrvatska predsednica Kolinda Grabar-Kitarović na kninskoj tvrđavi juče je održala vatreni govor uoči obeleežavanja 24. godišnjice akcije "Oluja" u kom je, emocijama svladana, izjavila kako je ponosna na poginulog vojnika Josipa Briškog, dvojicu ranjenih vojnika, a otkrila je kako je grizla savest...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.