Gorenje otvara novu kompaniju

Izvor: B92, 29.Okt.2019, 15:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gorenje otvara novu kompaniju

Velenje -- Slovenački proizvođač uređaja za domaćinstvo Gorenje u okviru plana konsolidacije grupe otvoriće još jednu kompaniju.

Ovu odluku su doneli godinu dana nakon što ga je preuzeo kineski konglomerat Hisense, pri čemu će uprava postati zasebno preduzeće.

Preduzeće "Hisense Evropa" imaće sedište u Ljubljani i pružaće usluge korporativne podrške svim Hisenseovim kompanijama u Evropi, prenosi agencija STA.

S druge strane, kompaniju Gorenje >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << će činiti proizvodno preduzeće u Velenju i podružnice Gorenje grupe.

Kompanija je navela u današnjem saopštenju da prilagođavanje novom poslovnom okruženju zahteva dalje jačanje efikasnosti i pojednostavljenje organizacije Gorenje grupe.

"Ovi završni koraci integracije uključuju razdvajanje menadžmenta i proizvodnje, uspostavljanje zajedničkih regionalnih servisnih centara i spajanje maloprodajnih kompanija grupe u inostranstvu", precizira se u saopštenju Gorenja.

Mada će sedište "Hisense Evrope" biti u Ljubljani, neki administrativni poslovi će i dalje ostati na lokaciji u Velenju.

Zbog problema u pronalaženju kvalifikovanih radnika, u Velenju će biti uspostavljene neke zajedničke službe za Hisenseove kompanije u Evropi, dok će u drugim delovima Evrope, gde su manje upotrebljive, biti ukinute.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Gorenje će biti podijeljeno na dvije kompanije

Izvor: Nezavisne Novine, 29.Okt.2019

VELENJE - Slovenački proizvođač uređaja za domaćinstvo Gorenje biće podijeljen na dvije kompanije u okviru plana konsolidacije grupe, godinu dana nakon što ga je preuzeo kineski konglomerat Hisense, pri čemu će uprava postati zasebno preduzeće.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.