Gorenje otvara nove pogone u Velenju i Valjevu

Izvor: SEEbiz.eu, 18.Mar.2019, 18:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gorenje otvara nove pogone u Velenju i Valjevu

VELENJE - Gorenje namjerava u sljedeće dvije godine otvoriti dvije nove tvornice u Velenju i Valjevu. 

U Velenju će biti instalirano postrojenje za proizvodnju Hisense televizora na području Gorenja, dok će Gorenje Valjevo postati centar hlađenja Hisense grupe u Europi s proširenjem proizvodnje i izgradnjom dodatnih proizvodnih hala.

Kako je u nedavnom intervjuu za Delo izjavio donedavni predsjednik Uprave Franjo Bobinac, planiraju otvaranje nove tvornice televizora >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << sljedeće jeseni u jesen sljedeće godine. U sklopu priprema za izgradnju nove tvornice TV opreme u Velenju, izvođači su izvršili arheološka iskopavanja na velikoj površini od 3,5 ha unutar Gorenja, gdje će se nalaziti objekt.

"Naručili smo i izvodili arheološke radove i prije nego što smo podnijeli zahtjev za nabavku građevinske dokumentacije, jer je Institut za zaštitu kulturne baštine prije nekoliko godina proglašen poznatim arheološkim lokalitetom. Uz napredne aktivnosti za dobivanje obvezne kulturne suglasnosti, u potpunosti smo izbjegavali moguća kašnjenja zbog naknadnih obveznih arheoloških iskopavanja u projektu “, objašnjava Gorenje.

Očekuje se da će prva faza izgradnje biti završena iduće jeseni i na početku će se proizvoditi oko milijun televizora godišnje, au sljedećoj fazi planiraju povećati kapacitet na četiri milijuna televizora godišnje (do 2023.). U početku će nova tvornica u Velenju otvoriti između 300 i 400 radnih mjesta, a u drugoj fazi vjerojatno će raditi tisuću ljudi. Investicija će biti vrijedna nekoliko desetaka milijuna eura. Televizori iz ove proizvodnje bit će uglavnom za europsko tržište.

Također planiraju proširiti proizvodnju u Gorenje Valjevo, gdje trenutno radi 1.500 djelatnika u postojećoj tvornici hladnjača i zamrzivača, a prošle godine proizveli su 672.000 uređaja.

"Nakon preseljenja posljednje preostale proizvodne linije rashladnih uređaja iz Velenja u Valjevo, koja će biti dovršena u travnju, kapacitet će se povećati za 150.000 uređaja godišnje, a sljedeće godine namjeravamo izgraditi dodatnu proizvodnu halu za tehnologiju hlađenja, što će također značiti 1000 novih radnih mjesta i već u prvoj fazi povećava se kapacitet za dodatnih 750.000 uređaja godišnje

Nastavak na SEEbiz.eu...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.