Glavna autobuska stanica biće na Novom Beogradu VIDEO

Izvor: B92, 16.Okt.2019, 19:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Glavna autobuska stanica biće na Novom Beogradu VIDEO

Beograd -- Autobuskih i železničkih stanica u Beogradu imamo, ali većina Beograđana ne zna koja stanica radi, niti gde su odlazni i dolazni peroni.

Glavna železnička stanica Prokop funkcioniše, ali nije završena.

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović najavila je da će autobuska stanica biti završena i da je novac za to obezbeđen.

Glavna autobuska stanica biće na Novom Beogradu, predviđeno je da tu bude moderan >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << kompleks i jedan od najvećih putničkih terminala u ovom delu Evrope

Generalni direktor "Infrastrukture železnice Srbije" Miroljub Jevtić kaže da će uređenje stanice biti gotovo naredne godine.

"Kada je u pitanju kompletan kompleks, putnička autobuska stanica sa terminalima, povezana sa delom koji pripada železnici, to svakako možemo očekivati u ovom investicionom ciklusu", dodao je Jevtić.

Kada je brza pruga između Beograda i Budimpešte u pitanju, trenutno se radi na deonici od Beograda do Stare Pazove, ali će se od decembra raditi podjednako na svim deonicama.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.