Gasi se poznata fabrika čipsa u Laktašima

Izvor: Capital.ba, 19.Okt.2021, 13:58

Gasi se poznata fabrika čipsa u Laktašima

LAKTAŠI – Kompanija “PepsiCo” do kraja godine će ugasiti proizvodnju u svojoj fabrici čipsa “Marbo” u Laktašima, potvrđeno je za portal CAPITAL. FOTO: Agencije Gašenje fabrike čipsa zvanično je potvrđeno iz kompanije “Pepsico” gdje za CAPITAL kažu kako se proizvodnja seli u opštinu Bački Petrovac u Srbiji, te da je riječ o novoj poslovnoj strategiji. “Fabrika “Marbo” biće rekonstruisana u centralni distributivni centar za cijelo tržište Bosne i Hercegovine, dok >> Pročitaj celu vest na sajtu Capital.ba << će fabrika u Magliću (opština Bački Petrovac, Srbija) postati regionalni proizvodni centar kompanije “PepsiCo” za područje Zapadnog Balkana, u čijem sastavu “Marbo” posluje već 13 godina”, kažu oni. Dodaju kako će preduzeće “Marbo” nastaviti sa prodajom i distribucijom portfolia u BiH, te da će sektori logistike i prodaje, kao i dio drugih administrativnih funkcija ostacti u Laktašima. “Ovakva reorganizacija poslovne strukture će biti završena do kraja 2021. godine”, kažu u “PepsiCo”. Novi planom predviđeno je da u Laktašima u radnom odnosu ostane 32 radnika, dok će njih 124 dobiti otpremnine. “Kako smo svjesni uticaja koji će ova odluka imati na naše zaposlene, otpremnine će biti više od zakonski propisanih, a kompanija PepsiCo će osigurati da zaposleni imaju dovoljno vremena da pronađu druge mogućnosti izvan kompanije. Takođe, prema globalnoj politici mobilnosti kompanije PepsiCo, svi zaposleni u Laktašima imaće priliku da se prijave za novootvorena i upražnjena radna mesta u Magliću i imaće pravo na dodatak za preseljenje u skladu sa globalnom politikom“, zaključili su oni. Finansijski izvještaji pokazuju kako je “Marbo” u posljednje dvije godine upao u probleme i napravio minus od 6,5 miliona maraka, iako su, primjera radi, prošle godine imali prihode od nepunih 70 miliona maraka. CAPITAL: D. Tovilović Чланак Gasi se poznata fabrika čipsa u Laktašima се појављује прво на Capital.ba - Informacija je capital.

Nastavak na Capital.ba...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Zatvara se fabrika čipsa u Laktašima

Izvor: Nezavisne Novine, 19.Okt.2021

LAKTAŠI - Kompanija "PepsiCo" do kraja ove godine će ugasiti svu proizvodnju u svojoj fabrici čipsa "Marbo" u Laktašima, potvrđeno je za "Nezavisne novine" u ovoj kompaniji.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Proizvodnja čipsa se iz Laktaša seli u Srbiju, a radnici na biro

Izvor: Nezavisne Novine, 19.Okt.2021

LAKTAŠI - Kompanija "PepsiCo" do kraja ove godine ugasiće svu proizvodnju u svojoj fabrici čipsa "Marbo" u Laktašima, zbog čega će bez posla ostati više od 100 radnika.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Capital.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Capital.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.