GSP Beograd nabavlja 200 novih autobusa na gas

Izvor: B92, 24.Jan.2020, 11:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

GSP Beograd nabavlja 200 novih autobusa na gas

Beograd -- Gradsko saobraćajno preduzeće "Beograd" će ove godine nabaviti dvesta novih autobusa sa pogonom na kombinovani gas.

Najavljena nabavka u skladu je sa politikom Grada Beograda da komunalni sistem da svoj doprinos smanjenju zagađenja.

Kako je za Beoinfo precizirao direktor ovog preduzeća Radiša Momčilović, GSP će takođe ove godine izgraditi gasne stanice u svoja dva autobuska pogona, čime će se omogućiti i redovno punjenje vozila.

"U narednom >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << periodu, tokom sledećih godina, za svaku novu nabavku autobusa uslov će biti pogon na alternativna goriva umesto dizela. GSP Beograd daće maksimalan doprinos da vazduh u Beogradu bude čistiji“, istakao je Momčilović.

On je dodao da je aktuelni vozni park glavnog gradskog prevoznika takav da 83 odsto autobusa imaju evro 5 i evro 6 motore, te da je plan da preostali procenat vozila nižih kategorija u narednih nekoliko meseci bude rashodovan i zamenjen novim.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.