GIGANT STAJE NA NOGE: Čuvena Budimka dobila NOVOG VLASNIKA

Izvor: SrbijaDanas.com, 20.Nov.2019, 14:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

GIGANT STAJE NA NOGE: Čuvena "Budimka" dobila NOVOG VLASNIKA

Početne investicije pet miliona evra

Požeška "Budimka" prodata je na javnoj licitaciji za 212.700.000 dinara kompaniji "Itn grupa" iz Kosjerića koja se bavi inovacijama u poljoprivredi i smrznutim povrćem.

Početne investicije u "Budimku" biće, kako navode mediji, pet miliona evra. Očekuju da će početi sa radom na proleće.

Novi vlasnik "Budimke", direktor i suvlasnik ITN-a, Vera Marković rekla je da su planirane investicije veće od pet miliona >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << evra, a početak rada nekadašnjeg giganta najavljuje za proleće sledeće godine.

- Imamo cilj da nastavimo poslovanje, da proširimo svoju delatnost koja već postoji u fabrici u Kosjeriću sa zamrznutim voćem i povrćem gde je izvoz 99 odsto, tako da se sam proizvodni program Budimke oslanja na naše sadašnje delatnosti fabrike Kosjerić - rekla je Markovićeva.

Za kupovinu "Budimke", u kojoj je proizvodnja stala 2015. godine, interesovanje su pretodnih godina pokazale kompanije iz Srbije, Evrope i Azije.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.