Funta pala na najniži nivo od 2017. godine

Izvor: B92, 03.Sep.2019, 11:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Funta pala na najniži nivo od 2017. godine

London -- Britanska funta pala je danas ispod 1,20 za dolar, što je najniži nivo od januara 2017. godine, pogođena političkim previranjima u Velikoj Britaniji.

Oko 9.00 sati po centralnoevrposkom vremenu britanska funta je bila 1,198 za dolar, a 0,9133 za evro.

"Tržišta reaguju na velike novinske naslove o mogućim prevremenim izborima u Velikoj Britaniji i istovremeno se pripremaju za sukob u Parlamentu od danas", rekla je Mišel Karaolides, analitičarka FXTM-a.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Britanski parlament sastaje se danas, gde se pobunjeni konzervativni poslanici spremaju da podrže opozicione laburiste da pokušaju da izdejstvuju još jedno odlaganje Bregzita i spreče izlazak Britanije iz Evropske unije bez sporazuma.

Drugi analitičar Nil Vilson je kazao da je britanski premijer Boris Džonson rekao da nije spreman da prihvati još jedno odlaganje Bregzita, koje je predviđeno za 31. oktobar.

Prvo glasanje o datumu Bregzita bi trebalo da se održi večeras u donjem domu britanskog parlamenta. Ukoliko rezultat glasanja bude negativan za vladu, Boris Džonson će podneti predlog za organizovanje parlamentarnih izbora 14. oktobra, rekao je juče jedan vladin zvaničnik.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.