Francuzi zainteresovani za modernizaciju infrastrukture

Izvor: RTS, 25.Jun.2018, 15:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Francuzi zainteresovani za modernizaciju infrastrukture

Potpredsednica Vlade Zorana Mihajlović razgovarala je u "Palati Srbija" s francuskim privrednicima o daljim ulaganjima u infrastrukturu u Srbiji.
Francuski koncesionar "Vansi" trebalo bi da u avgustu ili početkom septembra operativno preuzme Aerodrom "Nikola Tesla" najavila je ministarka saobraćaja Zorana Mihajlović posle razgovora sa asocijacijom "Medef" koju čine privatni francuski investitori. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<

Oni su najviše zainteresovani da ulažu u modernizaciju saobraćajne infrastrukture a najviše u železnicu i koridor Beograd–Budimpešta.
Strateški put Srbije je članstvo u Evropskoj uniji i svi zakoni koji se donose u potpunosti su usklađeni sa njihovim zakonodavstvom saopštila je potpredsednica Vlade. Briselski sporazum, smatra ministarka, važan je zbog budućnosti Srbije
"Međutim sada je najvažnije da se pregovori obavljaju u miru. O stavovima opozicije nema komentara jer ih ne razume", rekla je Mihajlovićeva.
Medef predstavlja asocijaciju biznismena koji zapošljavaju 450.000 radnika i obrću 125 milijardi evra. Najviše interesovanja je za modernizaciju železničke signalizacije, građevinarstvo i softver.
"Od poslednjeg puta kada smo boravili ovde pre tri i po godine Srbija je krenula napred, dosta toga se promenilo nabolje. Stvorile su se nove okolnosti za rast i napredak. Pre svega zainteresovani smo za investiranje u metro, fabrike za reciklažu otpada i vode i železnicu", kaže Šarl Paradi iz Srpsko-francuskog poslovnog saveta.
Ambasador Francuske Frederik Mondolan izavio je da su odnosi Srbije i Francuske izvanredni, a Francuska je tu za podršku razvoju i približavanju Srbije članstvu u Uniji.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.