Francuski ministar finansija: Libra ne može u EU sve dok je ne proverimo

Izvor: B92, 13.Sep.2019, 09:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Francuski ministar finansija: Libra ne može u EU sve dok je ne proverimo

Pariz -- Fejsbukova valuta libra ne može biti puštena u opticaj u Evropi dok postoji zabrinutost zbog autonomije te kompanije.

Postoji zabrinutost i oko sistemskih finansijskih rizika i zloupotrebe njene dominantne pozicije na tržištu, rekao je francuski ministar finansija Bruno le Mer.

Fejsbuk je u junu najavio planove za pokretanje nove valute pošto proširuje elektronsko poslovanje, ali se libra našla na udaru kritika regulatora širom sveta, koji strahuju da >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << bi moglo doći do destabilizacije globalnog finansijskog sistema.

Le Mer nije objavio detalje o načinu na koji Francuska može da spreči dolazak libre u EU.

On je, takođe, naglasio da je sa dolazećim i odlazećim predsjednikom Evropske centralne banke u kontaktu kada je reč o uspostavljanju javne digitalne valute pod okriljem međunarodnih finansijskih institucija.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.