Fondu PIO izvršena isplata dividende od 5,08 miliona KM

Izvor: Capital.ba, 05.Jul.2019, 16:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Fondu PIO izvršena isplata dividende od 5,08 miliona KM

BANJALUKA, Fondu za penzijsko i invalidsko osiguranje /PIO/ Republike Srpske danas je kao osnivaču Penzijskog rezervnog fonda izvršena isplata dividende u ukupnom iznosu od 5.084.827 KM, saopšteno je iz Društva za upravljanje Penzijskim rezervnim fondom Republike Srpske /PREF/. Isplata je izvršena prema odluci Upravnog odbora Fonda PIO Republike Srpske. “Kao rezultat procesa restrukturisanja portfelja PREF-a, u 2018. godini je nastavljen trend stabilnih prihoda od kamata po osnovu ulaganja >> Pročitaj celu vest na sajtu Capital.ba << u dužničke hartije od vrijednosti i depozite, te su prihodi od kamata u prošloj godini dostigli 4,80 miliona KM. U strukturi prihoda, dividende i dalje čine najznačajniji prihod PREF-a”, navodi se u saopštenju PREF-a. U saopštenju je pojašnjeno da je u 2018. godini ostvaren prihod od dividende u iznosu od 5,41 milion KM, te da je kao i prethodnih godina, preduzeće sa najvećom dobiti i najvećom dividendom koja je isplaćena PREF-u “Telekom Srpske”, koji je PREF-u prošle godine isplatio dividendu u iznosu od 5,1 milion KM. Direktor Društva za upravljanje Penzijskim rezervnim fondom Republike Srpske Miloš Grujić rekao je da su danas u trezor Republike Srpske uplatili dividendu u iznosu od 5,084 miliona KM. “Prema Zakonu o Penzijskom rezervnom fondu Republike Srpske, ovaj iznos poslužiće za podršku sistemu obaveznog penzionog osiguranja. Zadovoljni smo što i ove godine isplaćujemo dividendu u maksimalno Zakonom dozvoljenom iznosu. Od osnivanja smo kontinuirano povećavali učešće dužničkih hartija u portfelju PREF-a, a time i prihode od kamata”, pojasnio je Grujić. Prema njegovim riječima, trenutno je 40 odsto portfelja PREF-a ili 92 miliona KM u dužničkim instrumentima, što garantuje da će i u budućnosti pružiti podršku penzijskom sistemu Republike Srpske. Srna Чланак Fondu PIO izvršena isplata dividende od 5,08 miliona KM се појављује прво на INFORMACIJA JE KAPITAL - Capital.ba.

Nastavak na Capital.ba...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Penzijski rezervni fond uplatio više od pet miliona maraka dividende za isplatu penzija u RS

Izvor: Blic, 05.Jul.2019

Penzijski rezervni fond RS danas je, iz ostvarene dobiti za prošlu godinu, isplatio 5.084.827,69 maraka dividende Fondu PIO RS, kao svom osnivaču.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Capital.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Capital.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.