Fokskonov debi na Šangajskoj berzi, očekuju 4,3 mlrd $

Izvor: B92, 23.Maj.2018, 14:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Fokskonov debi na Šangajskoj berzi, očekuju 4,3 mlrd $

IT div Fokskon Indastrijal Internet, sa sedištem u Tajpeju, hoće da prikupi 4,3 milijarde dolara prodajom akcija na inicijalnoj javnoj ponudi na Šangaskoj berzi

što će biti najsnažniji debi na tržištu akcija u kontinetalnom delu Kine od kraha berze 2015. godine.

Ponuđena cena će biti 13,77 juana po akciji, čime vrednost kompanije dostiže oko 43 milijarde dolara - što je, kako konstatuje agencija "Blumberg", iznad vrednosti iBeja (eBay).

Ova pametna >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << fabrička jedinica kompanije Hon Hai Presižen Indastri, koja je najvažniji Eplov partner za sklapanje uređaja, plasiraće 1,97 milijardi akcija u Šangaju, navodi se u obaveštenju objavljenom na Šangajskoj berzi.

Hon Hai, koji proizvodi pametne telefone, klaud kompjuting opremu i robote, želi da finansira sa više od 27 milijardi juana projekte ovog svog preduzeća u raznim oblastima, počev od razvoja pametne proizvodnje do bežične tehnologije pete generacije.

Ovim potezom će milijarder Teri Gou, vlasnik Fokskona, zauzeti još važnije mesto u globalnom tehnološkom lancu snabdevača, budući da nastoji da kompanija ode korak dalje od sklapanja računara i telefona i da smanji zavisnost od Epla koji u njihovim prihodima sada učestvuje sa više od jedne polovine, navodi njujorška agencija.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.