FlixBus od sutra u Srbiji, prevoz putnika ka 2.000 destinacija

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Jul.2019, 10:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

FlixBus od sutra u Srbiji, prevoz putnika ka 2.000 destinacija

U Srbiji od sutra počinje da radi jedan od najvećih evropskih autobuskih prevoznika FlixBus, a iz naše zemlje putnike će voziti na dve hiljade lokacija u 28 evropskih zemalja.

Beograd će biti prvo polazno mesto ove kompanije u Srbiji, rečeno je Tanjugu u predstavništvu kompanije za Centralnu i istočnu Evropu u Zagrebu.

Ovaj prevoznik funkcioniše putem aplikacije i zakazivanja vožnji onlajn, a jedan od razloga brzog rasta ovog preduzeća su konkurentne cene >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine <<

Prve međunarodne linije kreću iz Beograda sutra i povezaće glavni grad Srbije direktno sa destinacijama u Hrvatskoj i Sloveniji.

Sa tri dnevna polaska i jednim noćnim, kažu, iz Beograda će moći svakodnevno da se putuje prema Zagrebu i Ljubljani, a cene za ove destinacije kreću od 999 dinara.

Isto tako, Beograd se sezonski povezuje i sa Dalmacijom, Istrom i Kvarnerom, između ostalog sa Biogradom, Vodicama, Šibenikom, Trogirom, Splitom u Rijekom, Opatijom, Rovinjem i Pulom.

U pripremi je i direktno povezivanje Beograda i Novog Sada sa Budimpštom.

Karte će, kažu, biti dostupne putem web stranice ove kompanije i plaćaju se u domaćoj valuti putem besplatne mobilne aplikacije ili na više od 200 prodajnih mesta širom Srbije.

FlixBus ima 350.000 autobuskih linija dnevno, vozi na 2. 000 destinacija u 28 evropskih država i ujedno je najveća evropska mreža međugradskih linija.

FlixBus je započeo kao start-up 2013. godine nakon liberalizacije nemačkog tržišta.

Svojim poslovnim modelom, za manje od četiri godine proširio se na gotovo celu Evropu, a 2016. godine otvoreno je predstavništvo u Zagrebu, kao regionalni centar.

Godinu kasnije, FlixBus ulazi na ostala tržišta regiona, odnosno u Bosnu i Hercegovinu i ostvaruje prve korake na tržištu Srbije saradnjom sa lokalnim partnerom Fudeks d.o.o.

Iste godine, otvorena je i kancelarija u Beogradu.

Ovaj evropski prevoznik ušao je u partnerstvo sa lokalnim prevoznicima Fudeks d.o.o. i Sirmiumbus d.o.o. Sedišta kompanija ima u Berlinu, Minhenu, Parizu, Milanu, Zagrebu, Amsterdamu, Stokholmu, Arhusu, Pragu, Budimpešti, Los Anđelesu, Bukureštu, Madridu, Varšavi, Briselu, Njujorku, Moskvi, Kijevu i Beogradu.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

FlixBus od sutra u Srbiji, prevoz putnika ka 2.000 destinacija

Izvor: SEEbiz.eu, 24.Jul.2019

BEOGRAD – U Srbiji od sutra počinje da radi jedan od najvećih evropskih autobuskih prevoznika FlixBus, a iz naše zemlje putnike će voziti na dve hiljade lokacija u 28 evropskih zemalja...Beograd će biti prvo polazno mesto ove kompanije u Srbiji, rečeno je Tanjugu u predstavništvu kompanije za...

Nastavak na SEEbiz.eu...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.