Fakulteti se pripremaju za prijemne ispite: Najpopularniji medicina i IT smerovi

Izvor: SrbijaDanas.com, 03.Maj.2021, 15:00

Fakulteti se pripremaju za prijemne ispite: Najpopularniji medicina i IT smerovi

I budući brucoši i univerziteti se uveliko pripremaju za polaganje prijemnih ispita.

Većina fakulteta preko interneta organizuje otvorena vrata i pripremnu nastavu, objavljuju konkurse. Već nekoliko godina među najtraženijim su fakulteti koji školuju IT stručnjake kao i medicinske nauke. Prijem dokumenata počeće 23. juna.

Univerzitet u Beogradu na svom sajtu objavio je konkurs za upis potencijalnih brucoša. Predložene kvote za budžetska mesta, korigovaće >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << se shodno odluci Vlade.

-Mi naravno čekamo odluku Vlade, ali ono što smo se dogovorili, dogovorili smo se o cenama, one su gotovo identične kao i prošle godine, znate i sami da nije bilo nikakvih pomeranja. Ove godine planiramo da upišemo 366 studijskih programa, znači govorimo i o integrisanim akademskim, master i doktorskim studijama. Ukupno, to je 27.368 studenta- navodi prof. Petar Bulat, prorektor Univerziteta u Beogradu.

Kvote su slične pošlogodišnjim.

-Ove godine kao i protekle uradićemo sve što možemo da što više postupka upisa bude urađeno onlajn, opet elektronskim putem, da se ne opterećuju fakulteti velikim fizičkim prisustvom ljudi. A nadamo se da će broj upisanih ostati na istom nivou kao i prošle godine. Jer vi znate da Univerzitet u Beogradu nudi mnoštvo zanimljivih programa i verujem da studentoi mogu da nađu ono što ih interesuje - ističe rektorka Univerziteta u Beogradu Ivanka Popović.

Ove godine krenuo je i novi ciklus akreditacije, pa su mnogi fakulteti širom zemlje inovirali svoje programe. Tako bi, na primer Medicinski fakultet u Kragujevcu na master studijama od jesni trebalo da dobije i program farmacije na engleskom jeziku.

Među mladima su najpopularniji fakulteti koji školuju IT stručnjake, kao i medicinske nauke.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.