Fabrike usporile proizvodnju: Carine ohladile pogone

Izvor: B92, 03.Jun.2019, 18:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Fabrike usporile proizvodnju: Carine "ohladile" pogone

Vašington -- Fabrička aktivnost u SAD je u maju usporila zbog blagog pada obima proizvodnje, saopštio je američki Institut za upravljanje nabavkama (ISM).

ISM-ov indeks koji meri fabričku aktivnost "skliznuo" je na 52,1 poen prošlog meseca sa 52,8 poena u aprilu, prenosi američka agencija AP.

Svaki podatak iznad 50 poena ukazuje na jačanje fabričke aktivnosti.

Američka agencija navodi i da je ovaj sektor tokom 33 meseca beležio rast akvinosti. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

Ipak, više kompanija obuhvaćenih istraživanjem je istaklo da su carine američkog predsednika Donalda Trampa na uvoz iz Kine zabrinjavajuće.

Jedna od kompanija iz hemijskog sektora je čak navela da je planirala da premesti poslovanje iz Kine u Meksiko, ali da je taj korak zakomplikovala prošlonedeljna Trampova najava uvođenja tarifa na meksičku robu, u nastojanju da primora tu zemlju da spreči prelazak imigranata u SAD.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Fabrike usporile proizvodnju: Carine “ohladile” pogone

Izvor: Capital.ba, 04.Jun.2019, 09:01

VAŠINGTON, Fabrička aktivnost u SAD je u maju usporila zbog blagog pada obima proizvodnje, saopštio je američki Institut za upravljanje nabavkama (ISM).   ISM-ov indeks koji mjeri fabričku aktivnost “skliznuo” je na 52,1 poen prošlog mjeseca sa 52,8 poena u aprilu, prenosi američka agencija...

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.