Evroazijska ekonomska unija ne isključuje mogućnost recesije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 03.Feb.2023, 15:37

Evroazijska ekonomska unija ne isključuje mogućnost recesije

Komesarijat Evroazijske ekonomske unije (EAEU) ne isključuje mogućnost recesije u ovoj godini, rekla je danas portparolka te organizacije Ija Malkina.

''Još uvek sumiramo rezultate iz 2022. Prema procenama, ukupan BDP zemalja članica Unije za prošlu godinu, ne bi trebalo da se smanji za više od 1,9 odsto. Svakako, ne isključujemo rizik od recesije u tekućoj godini'', rekla je Malkina, prenosi TASS.

Ona je dodala da je EAEU zabeležila rast ključnih ekonomskih >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << sfera.

''U 2022. videli smo rast u ključnim sferama privrede kao što je poljoprivreda , koji je iznosio oko 5,1 odsto, odnosno skoro više od 155 milijardi evra. Što se tiče obima građevinske industrije, zabeležen je rast od više od 5,5 milijardi evra, odnosno 178 milijardi evra tokom 11 meseci'', ocenila je Malkina.

Portparolka EAEU rekla je da su kapitalne investicije ''podignute za 5,3 odsto, a industrijska proizvodnja u prvih 11 meseci iznosila je milijardu i po američkih dolara''.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.