Evro ostao stabilan tokom azijskog trgovanja

Izvor: GdeInvestirati.com, 30.Jan.2015, 12:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Evro ostao stabilan tokom azijskog trgovanja

Evro je tokom azijskog trgovanja ostao stabilan u odnosu na dolar.

Tokom današnjeg dana očekuju nas važni ekonomski podaci u zoni evra. Izveštaji o inflaciji i stopi nezaposlenosti. CPI u zoni evra već je tokom decembra pao na godišnjem nivou 0.2% što je bio glavni razlog da se ECB i odlučila da usvoji program monetarnog popuštanja. Niska cena sirove nafte i dalje spušta inflaciju tako da se ovog puta očekuje pad od 0.5%. Stopa nezaposlenosti dostigla je rekordno >> Pročitaj celu vest na sajtu GdeInvestirati.com << visoku vrednost od 11.5%. i ovog puta ne očekuje se promena. U popodnevnim časovima u SAD-u biće objavljen podatak o GDP za četvrti kvartal 2014 godine. Tokom azijskog i ranog evropskog trgovanja valutni par EUR/USD porastao je 0.18%.

Na jednočasovnom grafikonu MACD je u zoni prekomerne kupovine dok RSI ne pokazuje trend. Cena se kreće izmedju srednje i gornej Bolindžer trake tako da je moguć rasst cene. Naša preporuka bila bi kupovna pozicija.

Primarna podrška: 1.10950

Primarni otpor: 1.16500

Naše viđenje: Kupovna pozicija sa ulaskom na 1.13300 sa prvom metom na 1.13500 i drugom na 1.13700

Alternativni scenario: Ukoliko se cenaspusti ispod 1.13200 onda je moguć dalji pad na 1.12800

Komentar: MACD je u zoni prekomerne kupovine dok RSI ne pokazuje trend. Cena se kreće izmedju srednje i gornej Bolindžer trake tako da je moguć rasst cene.

Trend: Silazni trend na kraći rok, bočno kretanje na duži rok.

izvor: FXlider.com

Nastavak na GdeInvestirati.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GdeInvestirati.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GdeInvestirati.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.