Etihad otkazao A320 neo, depozit vraćen Air Serbiji

Izvor: SEEbiz.eu, 11.Jan.2019, 23:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Etihad otkazao A320 neo, depozit vraćen Air Serbiji

BEOGRAD – Etihad je odlučio da otkaže kupovinu Airbusova A320 neo, pa je tako depozit koji je Jat 1998. uplatio Airbusu vraćen Air Serbiji.

To je urađeno samo zahvaljujući strateškom partnerstvu sa Etihadom, potvrđeno je u nacionalnoj avio-kompaniji, prenosi B92.net.

Kao deo tekućeg restrukturiranja Etihad grupe, Etihad je odlučio da otkaže kupovinu određenog broja erbaseva A320 neo.

U >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << kompaniji Air Serbia navode i da dugoročni razvoj flote ostaje deo strateških razgovora dva partnera.

„U avio-industriji vlada jedna od najjačih konkurencija i ona se stalno pojacava. Sa promenama u potražnji, agresivnom konkurencijom i nesigurnom cenom goriva, kao najveceg fiksnog troška avio-kompanija, sve ozbiljne avio-kompanije pažljivo planiraju dugoročni razvoj svoje flote. To su glavni razlozi zbog kojih se Etihad odlucio da otkaže nabavku pomenutih 10 aviona", navodi ta kompanija.

Rojters je juče objavio da kompanija Etihad planira da otpusti 50 pilota do kraja ovog meseca a svetski mediji su pisali da je ta kompanija otkazala i narudžbinu 10 erbas A320 neo što je bilo direktno povezano sa Air Serbijom jer je upravo takav tip aviona trebalo da stigne u flotu.

Nastavak na SEEbiz.eu...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.