Izvor: NoviMagazin.rs, 01.Avg.2019, 11:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Erste banka odustala od Komercijalne banke, ali ne i od kupovine u Srbiji

Generalni direktor austrijske Erste grupe Andreas Trajhl izjavio je da je njegova banka razmatrala kupovinu Komercijalne banke, ali da su odustali i odlučili da novac ulože u unapređenje svog ogranka u Srbiji.

"Razmatrali smo kupovinu Komercijalne banke i u principu sviđa nam se i bili bismo zainteresovani da je kupimo, jer smo zainteresovani za Srbiju", kazao je on u intervjuu za "Danas".

Prema njegovim rečima, kupovina Komercijalne banke bi pomogla da Erste banka >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << u Srbiji dobije mnogo više klijenata, ali se od toga odustalo, jer su duboko u procesu instalacije digitalne platforme nazvane "Džordž".

"Uz činjenicu da smo odlučili da ove godine promenimo kor informacioni sistem, odlučili smo umesto da kupimo Komercijalnu, da damo našoj banci u Srbiji dosta novca da ubrza uvođenje kor sistema i ubrza instalaciju 'Džordža' i digitalne banke", kazao je Trajhl.

Kako je dodao, kupovina Komercijalne banke bi Erste banku koštala 500 miliona evra, pa je odlučeno da se taj novac uloži u digitalno bankarstvo i zaposlene.

Na pitanje da li Erste banka odustaje od eventualne akvizicije neke manje banke u Srbiji, Trajhl je odrečno odgovorio.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Potencijalni kupac odustao: Erste neće Komercijalnu banku

Izvor: Kamatica.com, 01.Avg.2019

Generalni direktor austrijske Erste grupe Andreas Trajhl izjavio je za "Danas" da je njegova banka razmatrala kupovinu Komercijalne banke (KMBN), ali da su odustali i odlučili da novac ulože u unapređenje svog ogranka u Srbiji..

Nastavak na Kamatica.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.