Energoprojekt ove godine očekuje slabije ugovaranje poslova

Izvor: SEEbiz.eu, 17.Maj.2019, 08:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Energoprojekt ove godine očekuje slabije ugovaranje poslova

BEOGRAD - Beogradski Energoprojekt holding (ENHL) objavio je nekonsolidovane rezultate poslovanja za prvi kvartal koji nisu toliko značajni za ocenu poslovnog trenda čitavog sistema.

Kompanija je takođe izvestila da je za tekuću godinu planirala ugovaranje novih poslova u celom sistemu u visini od 273,1 milion evra, što je oko osam odsto niže od prošlogodišnjeg plana koji u značajnoj meri nije izvršen. Kako se navodi u godišnjem izveštaju, u periodu januar-mart tekuće >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << godine ukupno je ugovoreno 34,5 miliona evra novih poslova: u zemlji 13,3 miliona evra (39 odsto) i u inostranstvu 21,2 miliona evra (61 odsto).

Na kraju marta, na nivou sistema Energoprojekt je preostalo oko 346,2 miliona evra ugovorenih poslova za realizaciju u narednim periodima (u Srbiji 205 miliona evra, a u inostranstvu 141,2 miliona evra).

Kompanija je takođe izvestila da je u aprilu dobila arbitražni spor sa beloruskim Gazprom Transgazom nakon što je ovaj investitor suprotno ugovoru naplatio bankarsku garanciju Energoprojekt opreme u visini od pet miliona dolara.

Nastavak na SEEbiz.eu...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.