Energetski most: Postavljen podmorski kabl koji spaja Italiju i Crnu Goru

Izvor: B92, 03.Jun.2019, 10:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Energetski most: Postavljen podmorski kabl koji spaja Italiju i Crnu Goru

Podgorica -- Podmorski kabl dužine 433 kilometra, koji energetski spaja spaja Italiju i Crnu Goru, postavljen je, a njegova ekonomska upotreba počeće do kraja godine

To je izjavila crnogorska ministarka ekonomije Dragica Sekulić.

"Podvodni kabl kapaciteta 1.000 megavata učiniće Crnu Goru energetskim čvorištem na zapadnom Balkanu", rekla je ministarka.

Istakla je da ovaj projekat povezuje tržište Balkana s tržištem Evropske unije , ali i jača prenosnu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << mrežu Crne Gore.

"Često ponavljam da je kabl između Crne Gore i Italije u oblasti energetike autoput. To znači da sve će ono što se proizvede u Crnoj Gori imati svoje sigurno tržište van Crne Gore, imaće perspektivu kompletne proizvodnje u Crnoj Gori i to će značiti benefite ne samo za državne već i privatne kompanije u Crnoj Gori", navela je Sekulić.

Ukupna vrednost projekta iznosi oko milijardu evra, a Crna Gora učestvuje sa oko 100 miliona evra.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Postavljen podmorski kabl koji spaja Italiju i Crnu Goru

Izvor: Nezavisne Novine, 03.Jun.2019

PODGORICA - Podmorski kabl koji spaja Italiju i Crnu Goru, dužine 433 kilometra, postavljen je sa svom pratećom infrastrukturom, a prije par dana pušten je i probni napon, izjavila je danas crnogorska ministarka ekonomije Dragica Sekulić.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.