Energetska unija: 750 milijuna eura za čistu infrastrukturu

Izvor: SEEbiz.eu, 22.Mar.2019, 10:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Energetska unija: 750 milijuna eura za čistu infrastrukturu

BRUXELLES - Europska komisija osigurava 750 milijuna eura za ključne europske energetske infrastrukturne projekte koji imaju veliku korist i za prekograničnu suradnju. 

Ova potpora u izgradnji potrebne infrastrukture pridonosi prioritetima energetske politike EK za poboljšanje energetske sigurnosti, istodobno pružajući potrošačima veći izbor i potičući gospodarski rast te otvaranje radnih mjesta, priopćila je Komisija.

Međusobna povezanost također je ključna >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << za obnovljive izvore energije kako bi Europa bila svjetski lider na tome području. A međusobno povezana europska mreža jedan je od ključnih preduvjeta za ostvarenje krajnjeg cilja Energetske unije – osiguranje sigurne, pristupačne i održive energije.

Povjerenik za klimatsku i energetsku politiku Miguel Arias Cañete ističe kako se europski energetski sustav ubrzano kreće prema niskougljičnom i digitaliziranom koji je snažnije usmjeren na potrošača.

"Europska energetska tranzicija je u tijeku, s rekordnom razinom obnovljive energije i primjetno nižim troškovima. Energetska infrastruktura u Europi mora se razvijati u istom smjeru i istom brzinom kako bi u potpunosti podržala prijelaz prema neutralnoj Europi", kaže.

Nastavak na SEEbiz.eu...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.