Ekonomski rat nastavlja da trese Aziju: Prodaja automobila neverovatno opala!

Izvor: SrbijaDanas.com, 14.Avg.2019, 13:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ekonomski rat nastavlja da trese Aziju: Prodaja automobila neverovatno opala!

Glavni razlog pada prodaje novih energetskih vozila u julu je zaokret u primeni nekih mera

Prodaja novih energetskih vozila (NEV) u Kini, uključujući električne, hibridne i plug-in hibridne tehnologije, opala je za 4,7 odsto u julu u odnosu na godinu dana ranije, što je prvi pad u više od dve godine, pokazali su podaci najvećeg automobilskog udruženja u toj zemlji.

Prodaja NEV vozila pala je na 80.000 jedinica prošlog meseca, u odnosu na rast od 80 procenata u >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << junu.

Ukupna prodaja svih vrsta automobila na tom najvećem svetskom tržištu vozila opala je za 4,3 odsto u julu, što je trinaesti uzastopni mesec pada prodaje, objavila je Kineska asocijacija proizvođača automobila (CAAM).

To je usledilo posle pada prodaje od 9,6 odsto u junu i od 16,4 odsto u maju, kao i nakon godišnjeg pada prodaje u 2018. godini, prvog od 90-ih godina prošlog veka, koji se dogodio u uslovima usporavanja ekonomskog rasta i trgovinskog rata Pekinga sa Sjedinjenim Državama.

- - rekao je Čen Šihua, pomoćnik generalnog sekretara CAAM-a, podsetivši na prošlomesečni potez Kine da smanji subvencije za NEV vozila.

Pogledajte rezultate

TEMELJ BEZBEDNOSTI SAD: Ove neverovatne mogućnosti pruža "NUKLERANA TRIJADA" (VIDEO)

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.