Ekolozi neosnovano tuže Severni tok 2

Izvor: B92, 06.Avg.2020, 15:32

"Ekolozi neosnovano tuže Severni tok 2"

Berlin -- Nemačka ekološka organizacija Dojče umvelthilfe traži od suda u Grajfsvaldu ponovno razmatranje dozvole za korišćenje gasovoda Severni tok 2.

Predsednik komiteta za ekonomiju i energetiku Bundestaga Klaus Ernst smatra da je tužba protiv gasovoda, koji prolazi dnom Baltičkog mora iz Rusije u Nemačku, neosnovana.

Prema njegovim rečima, kako su sve odluke bile donete po zakonu, a više od 90 procenata projekta je završeno, "smatram, da tužba nema osnova".
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Reč je o tužbi, koju je podnela ekološka organizacija Dojče umvelfhilfe (Deutsche Umwelthilf), predstavnicima grada Štralzunda. Tužba je predata Višem administrativnom sudu u Grajfsvaldu, u saveznoj državi Meklenburg, gde gasovod izlazi. Ekolozi traže da se zaustavi izgradnja Severnog toka 2, kako bi se proverila mogućnost curenja metana prilikom transporta i prerade prirodnog gasa, oslanjajući se na neka "nova naučna istraživanja", prenosi Sputnjik.

Organizacija Dojče umvelthilfe je u martu predala zahtev rukovodstvu Štralzunda inicirajući preispitivanje dozvola za izgradnju gasovoda. Kompanija Nord strim planira da proanalizira tužbu ekologa.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.