Ekološke takse u proseku oko pet odsto

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 15.Mar.2010, 19:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ekološke takse u proseku oko pet odsto

BEOGRAD - Ministarstvo životne sredine i prostornog planiranja saopštilo je danas da visina ekoloških taksi na elektronske i električne uređaje u proseku neće prelaziti pet odsto cene proizvoda.

Ministarstvo je apelovalo na proizvođače i trgovce elektronskim i električnim uređajima da na pravilan način obaveštavaju javnost o poskupljenju tih artikala usled uvođenja ekološke takse i da ne koriste uvođenje taksi za povećanje trgovačkih marži.

Sredstva prikupljena >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << na ovaj način biće namenski trošena za razvoj sakupljačke i reciklažne industrije, a cilj je smanjenje zagađenja, očuvanje prirodnih resursa Srbije kroz reciklažu otpada, stvaranje nove privredne grane i otvaranje hiljada novih radnih mesta.

U saopštenju se navodi da je Ministarstvo životne sredine i prostornog planiranja spremno da razgovara sa Unijom poslodavaca Srbije i predstavnicima proizvođača i trgovaca električnih i elektronskih uređaja o načinu sprovođenja uredbe kojom se uvode ekološke takse.

Uredba o plaćanju ekoloških taksi usvojena je 11. februara a stupila na snagu 22. februara.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ekološke takse oko pet odsto

Izvor: S media, 15.Mar.2010

Ministarstvo životne sredine i prostornog planiranja saopštilo je danas da visina ekoloških taksi na elektronske i električne uredjaje u proseku neće prelaziti pet odsto cene proizvoda. ..Ministarstvo je apelovalo na proizvodjače i trgovce elektronskim i električnim uredjajima da na pravilan...

Nastavak na S media...

Ekotakse poskupljuju električne proizvode za najviše pet odsto!

Izvor: Press, 15.Mar.2010

Uvođenje ekološke takse na električne uređaje ne sme prouzrokovati poskupljenja od čak 20 procenata, jer prosečna visina takse ne prelazi pet odsto cene proizvoda, što je najniža taksa u Evropskoj uniji i regionu, upozoreno je juče iz Ministarstva životne sredine i prostornog planiranja. ...

Nastavak na Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.