Egzodus iz Venecuele košta Kolumbiju 1 mlrd $

Izvor: B92, 03.Nov.2018, 09:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Egzodus iz Venecuele košta Kolumbiju 1 mlrd $

Prema proceni Svetske banke, Kolumbiju će najnoviji talas migranata iz Venecuele, koji beže od ekonomske i humanitarne krize, koštati više od milijardu dolara.

U izveštaju objavljenom u petak, analtičari banke su zaključili da će Kolumbija morati da uloži značajne investicije u sektore poput zdravstva i obrazovanja, kako bi se nosila s prilivom više od milion migranata iz Venecuele, prenosi AP.

Međutim, analiza je pokazala i da bi ta migracija, ako potraje >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << duže, mogla da doprinese i ekonomskom rastu Kolumbije, budući da novi dolasci povećavaju potrošnju, što dovodi do većih poreskih prihoda.

Ujedinjene nacije procenile su da je od 2015. godine oko dva miliona stanovnika Venecuele napustilo tu zemlju zbog nestašice hrane i lekova.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Svetska banka: Egzodus iz Venecuele koššta Kolumbiju milijardu dolara

Izvor: Blic, 03.Nov.2018

Prema proceni Svetske banke, Kolumbiju će najnoviji talas migranata iz Venecuele, koji beže od ekonomske i humanitarne krize, koštati više od milijardu dolara, saopštila je ta institucija.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.