EVO KAKO NAS POTKRADAJU U SUPERMARKETU: Kupac hteo da izmeri jabuke, ali vaga je KRILA NEPRIJATNO IZNENAĐENJE

Izvor: SrbijaDanas.com, 15.Feb.2020, 12:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EVO KAKO NAS POTKRADAJU U SUPERMARKETU: Kupac hteo da izmeri jabuke, ali vaga je KRILA NEPRIJATNO IZNENAĐENJE

Zakidaju i kad proizvode pakuju u kutije

Neimenovani Beograđanin podelio je na društvenim mrežama svoje neprijatno iskustvo ko je doživeo prilikom kupovine u jednom supermarketu.

- Kupovao sam jabuke čija cena iznosi negde oko 100 dinara po kilogramu. U tom marketu kupci sami mere voće i povrće pa sam stavio svoje jabuke na vagu kako bi ih izmerio. Međutim, u tom trenutku slučajno sam uspeo da vidim da vaga nije bila podešena na nulu! Pokazivala je 0.07 kilograma, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << što znači da nam oni lepo po svakom kilogramu zakinu po nekoliko dinara - otkriva ogorčeni kupac koji je doživeo neprijatno iznenađenje u jednom domaćem supermarketu.

Za koji gram potrošači budu zakinuti i zbog masnog i teškog papira u koji nam mere i obično pakuju sireve i suhomesnate proizvode, a zakidaju nas i kad proizvode pakuju u kutije. Plastične kutije u kakve se obično pakuju kolači, torte, gotova jela ili pak neki delikatesni proizvodi imaju i do 43 grama.

Obratite pažnju kad vam mere kuvana jela i sličnu robu u providnim plastičnim kutijama. Tada bi trebalo da prvo na vagi oduzmu težinu prazne kutije pa tek onda izmere robu u napunjenoj kutiji.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.