EUR trpi zbog velikog rizika, dogovor o NAFTA ojačao USD

Izvor: B92, 30.Avg.2018, 10:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EUR trpi zbog velikog rizika, dogovor o NAFTA ojačao USD

Beograd -- Dolar je ojačao jer je trgovinski sporazum SAD i Meksika doprineo da investitori potisnu bojazan da se američko-kineski trgovinski konflikt neće uskoro završiti

Američka valuta je prethodne noći pala na četvoronedeljni minimum pošto su investitori povukli uloge prema dolaru kao sigurnoj valuti nakon što su se SAD i Meksiko dogovorili u ponedeljak o promeni Severnoameričkog sporazuma o slobodnoj trgovnini (NAFTA).

Američka valuta je slabila tri nedelje >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << uzastopno iako su SAD povećavale kamatne stope brže od drugih velikih aekonomija.

Međutim, u sredu se dolarski indeks povećao za 0,1 procenat, na 94,826 poena. Tokom prethodnog trgovanja indeks se trgovao na minimumu od čak 94,434 poena, što je bio najniži nivo od 31. jula.

Evro je u međuvremenu pao za 0,2 procenta, na 1,1663 dolara, zbog narastanja zabrinutosti da bi italijanski budžetski deficit mogao da premaši granicu od 3,0 procenta bruto domaćeg proizvoda.

Evro je tokom pethodne tri trgovačke sesije jačao prema dolaru.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Dolar ojačao u odnosu na konkurente

Izvor: Capital.ba, 30.Avg.2018

NJUJORK, Dolar je ojačao na međunarodnim tržištima u odnosu na ostale vodeće svjetske valute. Dolarov indeks, koji pokazuje vrijednost američke prema drugih šest najznačajnijih svjetskih valuta, bio je u plusu 0,2 odsto i iznosio 94,884 boda. Istovremeno, indeks evro oslabio je 0,2 odsto na...

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.