EPILOG NAJSKUPLJEG RAZVODA NA SVETU: Mekenzi postala TREĆA NAJBOGATIJA ŽENA na svetu

Izvor: SrbijaDanas.com, 02.Avg.2019, 12:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EPILOG NAJSKUPLJEG RAZVODA NA SVETU: Mekenzi postala TREĆA NAJBOGATIJA ŽENA na svetu

Bezos prodao skoro milion akcija Amazona za tri dana

Osnivač i generalni direktor Amazona, Džef Bezos, dostavio je Komisiji za hartije, nakon zatvaranja berze 31. jula uveče, papire koji pokazuju da je tokom tri poslednja julska dana prodao akcije kompanije u vrednosti od 1,8 milijardi dolara. Nakon plaćanja poreza, neto će mu ostati oko 1,4 milijarde dolara.

Bezos je, kako se dodaje, prodao je 965.612 akcija Amazona u periodu od 29. do 31. jula, kada je cena tog >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << gigantskog onlajn trgovca bila oko 1.900 dolara po akciji.

S ovom prodajom, šef Amazona je ostao bez 1,6 odsto deonica jedne od najvrednijih kompanija na svetu, ali i dalje poseduje više od 58,1 milion akcija.

Bezos neprikosnoveno drži titulu najbogatije osobe na svetu, sada sa neto vrednošću od 116 milijardi dolara, prema kalkulaciji Forbsa, koji je ovu računicu izveo na osnovu cene akcije Amazona na zatvaranju berze u sredu. Od tog iznosa, oko 108 milijardi dolara njegovog bogatstva potiče od akcija Amazona koje poseduje.

Iz papira podnetih Komisiji, takođe se vidi da je Bezos bivšoj supruzi Mekenzi dao 25 odsto vlasničkog udela u Amazonu, odnosno 19,7 miliona akcija. Njene akcije vrede gotovo 36,8 milijardi dolara, što je čini trećom najbogatijom ženom na svetu, iza Fransoaz Betankur Mejers iz Francuske, jedine naslednice L'Oreala, i Alis Volton, koja je nasledila deo bogatstva Volmarta.

Bezos je još 2017. izjavio da će godišnje prodavati akcije Amazona u vrednosti oko milijardu dolara kako bi finansirao svoju kompaniju koja se bavi istraživanjem svemira "Blu Oridžin", ali nije poznato da li će sredstva od najnovije prodaje deonica biti iskorišćena u te svrhe.

Pogledajte rezultate

Krenuo je da čisti bojler i zanemeo od ŠOKA kada je video šta je sve pronašao u njemu (VIDEO)

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

NJEMU LJUBAVNICA, NJOJ MILIJARDE Nakon razvoda, ona je sada i zvanično treća NAJBOGATIJA ŽENA na svetu

Izvor: Blic, 02.Avg.2019

Mekenzi Bezos, bivša supruga šefa "Amazona" Džefa, dobila je dve značajne titule. Naime, Mekenzi je postala druga najveća pojedinačna akcionarka u firmi svog bivšeg muža i treća najbogatija žena u svetu.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.