EK izuzela Srbiju iz istrage o uvozu čelika

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 17.Jul.2017, 20:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EK izuzela Srbiju iz istrage o uvozu čelika

Evropska komisija izuzela je Srbiju iz anti-dampinške istrage o uvozu toplo-valjanih čeličnih limova, kojom je bilo obuhvaćeno pet zemalja, piše portal "Metal Bilten", koji je imao uvid u preliminarni dokument EK.

To znači da Železara u Smederevu, u vlasništvu kineskog "Hestila", neće plaćati nikakve penale.

Druge četiri zemlje, koje ostaju predmet istrage, Rusija, Ukrajina, Iran i Brazil, biće podvrgnute antidamping carinama na izvoz čeličnih limova. >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine <<

Iako je EK tokom istrage utvrdila da svih pet zemalja trguje toplo valjanim čeličnim limovima po, kako se tvrdi, dampinškim cenama, odlučila je da prekine istragu o uvozu iz Srbije, jer je zaključeno da je reč o zanemarljivim količinama.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.