EIB: Projekti vodnog saobraćaja realizuju se efikasno

Izvor: B92, 16.Jun.2019, 09:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EIB: Projekti vodnog saobraćaja realizuju se efikasno

Projekti u oblasti vodnog saobraćaja koje EIB finansira realizuju se efikasno i uz poštovanje svih procedura Evropske investicione banke (EIB).

To je ocena tehničke misije EIB, koja je boravila od 11. do 14. juna u poseti Srbiji. Misija EIB-a je zajedno sa timom Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture tokom posete obiššla radove u toku i lokacije za projekte koji se finansiraju iz zajma ove banke vrednog 100 miliona evra, namenjenog razvoju rečne transportne >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << infrastrukture.

Predstavnici EIB-a obiššli su, između ostalog, planiranu lokaciju za izgradnju nove Luke Beograd, kritične sektore na Savi, lokaciju na kojoj u martu naredne godine počinje izgradnja nove luke u Smederevu, tekuće radove na izgradnji pruge u Smederevu koja će povezati novu Luku sa železničkim Koridorom 10, kao i radove na adaptaciji brodske prevodnice u sastavu “HE Đerdap 1”.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.