Džonson na meti kritika: Želi da suspenduje zakon o trgovini nedeljom

Izvor: B92, 13.Jun.2020, 11:28

Džonson na meti kritika: Želi da suspenduje zakon o trgovini nedeljom

London -- Britanski premijer Boris Džonson suočava se s kritikama unutar svog kabineta zbog planova da suspenduje zakone o trgovini nedeljom.

Tri ministra su upozorila premijera da to ne čini, prenosi londonski Tajms.

Kako navodi list, pojedini poslanici uputili su pismo premijeru u kojem navode da će takav potez privući opoziciju i izazvati zabrinutost zbog zakona, koji se podnosi kao deo predloga zakona o oporavku zemlje od posledica pandemije korona virusa, prenosi >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Rojters.

Gardijan je nedavno objavio da bi zakoni o trgovini nedeljom mogli da budu suspendovani na nedelju dana i da se vlada nada da će na taj način podstaći razvoj ekonomije.

Zakoni o trgovini nedeljom uvedeni su 1994. godine i njima se radnje koje raspolažu prostorom većim od 280 kvadratnih metara ograničavaju na maksimum šest sati trgovanja.

Novi zakon omogućio bi većim supermarketima da budu otvoreni više od šest sati nedeljom.

Predlog zakona uključuje meru za davanje kafićima i pabovima brze dozvole za služenje hrane i pića napolju i digitalizaciju sistema planiranja, dodaje Tajms.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.