Džek Ma bez pardona: Ovo su najgori radnici

Izvor: B92, 24.Maj.2018, 18:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Džek Ma bez pardona: Ovo su najgori radnici

Prvi čovek Alibabe Džek Ma rekao je da su najgori radnici – siromašni ljudi.

"Dajte im besplatno, misle da je zamka. Recite da je to mala investicija, oni će reći da ne mogu mnogo da zarade. Dajte im predlog da ulože mnogo, oni će reći da nemaju novca. Predložite im da probaju nove stvari, žaliće se da nemaju nikakvog iskustva. Recite im da je to što rade tradicionalan posao, oni će reći da je teško“, kaže Ma.

Ma dalje nabraja da ukoliko siromašnima >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << predložite da otvore radnju, žaliće se da nemaju slobode. A kada dobiju predlog da pokrenu novi posao, kažu da nisu stručni za to.

Ma zamera i što siromašni ljudi vole pitaju Gugl za sve, da slušaju prijatelje od kojih i nema šta da se čuje.

"Misle više od univerzitetskog profesora, a rade manje od slepog čoveka“, rekao je i dodao:

"Pitajte ih samo, šta rade i neće moći da vam odgovore“.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Džek Ma bez pardona: Ovo su najgori radnici

Izvor: Vesti-online.com, 24.Maj.2018

Prvi čovek Alibabe Džek Ma rekao je da su najgori radnici – siromašni ljudi...- Dajte im besplatno, misle da je zamka. Recite da je to mala investicija, oni će reći da ne mogu mnogo da zarade. Dajte im predlog da ulože mnogo, oni će reći da nemaju novca. Predložite im da probaju nove stvari,...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.