Dvospratni kineski busevi nisu rešenje, prestonica uvodi tramvaje

Izvor: B92, 03.Jan.2019, 09:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dvospratni kineski busevi nisu rešenje, prestonica uvodi tramvaje

Skoplje -- Skoplje planira da u gradski saobraćaj uvede tramvaj i da ove godine započne realizaciju tog kapitalnog projekta, najavio je skopski gradonačelnik Petre Šilegov

Prema informacijama koje je objavio portal Sakam da kažam, procenjuje se da bi prva faza, koja predviđa liniju od jednog do drugog kraja glavnog grada Makedonije, izgradnju depoa i nabavku vozila, koštala od 130 do 150 miliona evra.

"To nije preskupo ako se uzme u obzir da je za nabavku dvospratnih >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << kineskih autobusa potrošeno 80 miliona evra i da ponovo imamo problem sa javnim prevozom u Skoplju. Tramvaj je jedno trajno rešenje za gradski prevoz", rekao je Šilegov.

Skopski gradonačelnik je rekao da će se novac tražiti iz evropskih fondova ili državnog budžeta i istakao da Skoplje za projekat uvođenja tramvaja ima podršku makedonske vlade.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.