Daju 3,5 miliona dolara za dva dana: Tramp ne štedi na Davosu

Izvor: B92, 21.Jan.2020, 12:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Daju 3,5 miliona dolara za dva dana: Tramp ne štedi na Davosu

Davos -- Dvodnevno putovanje Donalda Trampa na Svetski ekonomski forum koštaće poreske obveznike 3,4 miliona dolara.

Ovo je, do sada, najskuplji put u Davos američkog predsednika. Prošlogodišnji "aranžman" koštao je 3,2 miliona, a Tramp je put otkazao u poslednjem trenutku.

Svakog januara hiljade svetskih zvaničnika dolazi u Davos, gradić sa oko 11.000 stanovnika. Visoka tražnja podigla je cene, pa jednostavni apartman košta od 1.000 dolara za noć.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<
Za smeštaj predsednikovog tima na ovogodišnjem Svetskom ekonomskom forum SAD je izdvojila tričavih milion dolara. Tajna služba obavezala je više od 400.000 dolara za agente koji borave u Bad Ragazu, odmaralištu sa pet zvezdica i još 176.000 dolara za hotelske sobe na aerodromu u Cirihu. Iznajmljivanje automobila za komunikacionu agenciju Bele kuće, koja obezbeđuje sigurnu komunikaciju predsednika i njegovog osoblja, koštaće oko 266.000 dolara.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

NAJVEĆI TROŠAK IKADA Za dva dana u Davosu Tramp daje više od 3,4 miliona dolara

Izvor: Blic, 21.Jan.2020

Do sada je dvodnevni boravak američkog predsednika Donalda Trampa na Svetskom ekonomskom forumu 2020. u Davosu u Švajcarskoj trebalo da košta američke poreske obveznike više od 3,4 miliona dolara, za iznajmljivanje automobila i hotelskih soba, prema analizi saveznih arhiva.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.