Dualno obrazovanje je filozofija obrazovanja za budućnost Srbije VIDEO

Izvor: B92, 20.Apr.2019, 14:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Dualno obrazovanje je filozofija obrazovanja za budućnost Srbije" VIDEO

Beograd -- Novi Sad je prošlog vikenda u prostorijama Novosadskog sajma ugostio više od 1.000 učenika iz osam najuglednijih škola u Srbiji u dualnom obrazovanju.

Oni su zajedno sa svojim profesorima učestvovali na promociji dualnih obrazovnih profila pod nazivom "Dualno obrazovanje - Da znam šta radim".

Predstavnici Ministarstva prosvete kažu da je za njih to jedan od najvažnijih projekata, jer učenicima omogućava da steknu neophodno znanje i praksu koje će >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << im omogućiti lakše zaposlenje posle školovanja.

Pomoćnicu ministra za dualno i preduzetničko obrazovanje i vaspitanje, Gabrijelu Grujić kaže da je veliki broj učenika na Novosadskom sajmu, zapravo pobeda dualnog obrazovanja u Srbiji.

"To je zapravo filozofija obrazovanja za budućnost Srbije, zato što 21. vek nosi taj savremeni tehnološki razvoj, koji se zapravo nalazi u kompanijama. Našim učenicima pored jako važnog teorijskog znanja, koje stiču u školama je jako važno da određeno vreme provede i u kompanijama u kojima mogu da sagledaju kako izgleda taj savremeni tehnološki razvoj", kaže ona.

A šta o dualnom obrazovanju kažu učenici Vazduhoplovne akademije, koja sarađuje sa Aerodromom, Er Srbijom pogledajte u video-prilogu:

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.