Državni sekretar u Ministarstvu: PKB je pljačkan za vreme Đilasa

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 13.Sep.2019, 08:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Državni sekretar u Ministarstvu: PKB je pljačkan za vreme Đilasa

Državni sekretar u Ministarstvu privrede Dragan Stevanović reagovao je na navode zamenika predsednika SSP Borka Stefanovića o pljački PKB-a, navodeći da se pljačka, pre svega, odnosi upravo na vreme Stefanovića, Dragana Đilasa i njihove stranačke kolege.

"Kad su toliko zabrinuti za sudbinu PKB-a mogli su, ako ne sve, onda bar deo para koje su oteli, da ulože u PKB. A uzeli su 619 miliona evra. Mogli su Stefanović i Đilas da kupe PKB, da ulože i naprave od njega ono >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << što veruju da može da bude. Ali, ne. Oni bi da PKB bude državni, da ga razvijaju, ali sa tuđim ili državnim parama. A njihove, otete pare, da čuvaju za sebe", naveo je Stevanović u pisanoj izjavi.

Kako je rekao, Srbija se, posle vlasti Dragana Đilasa promenila.

"Od 2011. do 2013. godine država je PKB-u, kojim su oni upravljali, otpisala 80 miliona evra dugova. To su platili svi građani Srbije. I dok su građani plaćali dugove državnog PKB-a, Borko, Đilas... su punili svoje džepove", naveo je Stevanović.

Dodao je da je Đilas, kao gradonačelnik Beograda, 2011. godine postavio za generalnog direktora PKB-a Rajka Mandića, koji je, kaže, bio saradnik Miroslava Miškovića i do tada direktor "Delta Maksi Srbija" i "Delta auto".

Oni su za samo dve godine zadužili PKB za 20 miliona evra i iza sebe ostavili više od 40 miliona evra duga, naveo je Stevanović.

Stevanović je istakao da su od prodajne cene PKB-a namireni svi poverioci, svi radnici su dobili socijalni program, a firma šansu da preživi, razvija se i radi po tržišnim principima.

Povodom izjave Stefanovića da će "svi umešani u prodaju PKB-a odgovarati pred zakonom", Stevanović je ukazao da pred zakonom treba da odgovaraju oni koji su stavili granice na Jarinju i Brnjaku i koji su odgovorni za 682 raskinute privatizacije, hiljade zatvorenih firmi i stotine hiljada otpuštenih radnika.

Stevanović je ocenio da njih PKB nije interesovao da u njega ulažu dok su mogli da ga, kako kaže, čerupaju.

"Da ulažete, na pamet vam nije palo. Bilo je još kompanjona sa prihodima preko 400 miliona koji su mogli da se jave, ali nisu. Ne bi uzeli PKB i da ste im ga poklanjali", naveo je Stevanović.

On je poručio Stefanoviću da ako sumnja u regularnost procesa i njegovu transparentnost podnese prijave.

"Državni organi i sada slobodno mogu da rade svoj posao. Uzmite primer "Direct media" Dragana Đilasa i trgovine minutama sa RTS-om. To je recimo primer da institucije postoje, da rade svoj posao i da odgovorni treba da se izvedu pred lice pravde", istakao je Stevanović.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.