Država taksistima kupuje taksimetre i fiskalne štampače

Izvor: B92, 18.Okt.2019, 15:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Država taksistima kupuje taksimetre i fiskalne štampače

Beograd -- Država će taksistima finansirati kupovinu taksimetara i fiskalnih štampača čija je ukupna vrednost oko 160 evra.

Ova oprema biće nabavljena preko tendera nadležne institucije taksistima će biti uručena direktno bez naknade, piše danas "Blic".

Neimenovani izvor lista navodi da će tako taksisti uštedeti a da će država biti u prilici da opremu nabavi jeftinije i do 20 procenata, s obzirom na veliku količinu taksimetara i fiskalnih štampača koje >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << bi naručila.

Obezbeđivanjem opreme taksistima, država će doći u priliku da ih na terenu praktično kontroliše i sankcioniše, jer će zahvaljujući umreženim taksi vozilima inspekcije moći brže da reaguju.

Ranije je najavljeno da taksisti biti u prilici da nabavljaju nova vozila uz finansijsku pomoć države.

Uslovi za državnu pomoć biće da je taksi prevoznik registrovan i da nema dugovanja prema državi.

Procene su da ove uslove ispunjava između 12.000 i 13.000 taksista od ukupno 17.400 taksista u Srbiji.

Najviše taksista radi u Beogradu - 6.500, a potom u Novom Sadu - 1.400, objavio je Blic.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Taksistima će država dati po taksimetar i štampač

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 18.Okt.2019

Država će taksistima finansirati kupovinu taksimetara i fiskalnih štampača čija je ukupna vrednost oko 160 evra, a ova oprema biće nabavljena preko tendera nadležne institucije, taksistima će biti uručena direktno bez naknade, piše danas "Blic"...Neimenovani izvor lista navodi da će tako taksisti...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.