Izvor: NoviMagazin.rs, 30.Avg.2019, 09:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Država povećala vlasničko učešće u Aerodromu Nikola Tesla

Beogradski Aerodrom "Nikola Tesla" objavio je rezultate ponude za otuđenje sopstvenih akcija iz koje se vidi da je država iskoristila svoje pravo i povećala vlasnički udeo u ovom preduzeću, saopštila je danas brokerska kuća Momentum Securities.

Kompanija je po sistemu pro-rata ponudila postojećim akcionarima 442.361 komad sopstvenih akcija, odnosno 1,26 odsto od ukupnog broja, a prodala je 387.041 akciju, što je 87,5 odsto sopstvenih akcija. Prodaja je realizovana po ceni >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << od 750,45 dinara po akciji.

Republika Srbija, kao najveći pojedinačni akcionar Aerodroma, iskoristila je pravo i stekla dodatnih 369.379 akcija, čime je povećala sopstveni vlasnički udeo sa 83,5 odsto na 84,6 procenata.

Posle sprovedenog otuđenja sopstvenih akcija, Aerodrom poseduje 55.320 sopstvenih akcija odnosno 0,16 odsto od ukupnog broja.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Država povećala vlasnički udeo u Aerodromu Nikola Tesla

Izvor: B92, 30.Avg.2019

Beogradski Aerodrom Nikola Tesla objavio je rezultate ponude za otuđenje sopstvenih akcija iz koje se vidi da je država povećala vlasnički udeo u tom preduzeću...Država je time samo iskoristila svoje pravo, saopštila je brokerska kuća Momentum Securities...Kompanija je po sistemu pro-rata ponudila...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.