Država odobrila: Ovoj profesiji plate će biti uvećane za 20 odsto

Izvor: SrbijaDanas.com, 10.Sep.2017, 01:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Država odobrila: Ovoj profesiji plate će biti uvećane za 20 odsto

Lepe vesti

Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave prihvatilo je zahtev Mreže inspektora Srbije za povećanje plata inspektorima za 20 odsto.

To je izjavio komunalni inspektor Čačka Dragoman Paunović, koji je kazao da su danas dobili obavešenje da je prihvaćen zahtev inspektora za povećanje plata koji su izneli i obrazložili tokom učešća u javnim raspravama u Kragujevcu i Beogradu o nacrtu Zakona o zaposlenima u javnim službama.

PAŽNJA: >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Ako imate OVU NOVČANICU od 5.000 dinara, za nju možete dobiti DEBELU svotu novca

Paunović je podsetio da je 800 inspektora u Srbiji potpisalo peticiju kojom su od nadležnog ministarstva zahtevali povećanje plata.

- Tražili smo da se u Zakonu o sistemu plata prizna pravo na korektivni koeficijent, odnosno pravo na uvećanu platu u iznosu od 20 odsto, zbog specifičnosti posla - rada na terenu i različitih rizika kojima su izloženi inspektori na radnom mestu - rekao je Paunović i dodao da je rasprava sa Ministarstvom državne uprave protekla korektno i konstruktivno.

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar izjavio je da će najveće povećanje plata u javnom sektoru dobiti zdravstvo. Kako se to uklapa sa projekcijama rasta plata ostalim profesijama u javnom sektoru.

Ekonomista Milojko Arsić izjavio je da je povećanje od deset odsto iznad mogućnosti.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.