Država namerava da kupi kompleks Gornjeg Oboda

Izvor: B92, 29.Okt.2019, 09:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Država namerava da kupi kompleks Gornjeg Oboda

Podgorica -- Vlada Crne Gore namerava da izdvoji više od dva miliona evra za kupovinu nekadašnjeg kompleksa Gornjeg Oboda, prema podacima u koje su Dnevne novine imale uvid.

Uprava javnih radova je dostavila crnogorskom Ministarstvu finansija zvaničnu informaciju o neutrošenim sredstvima u kapitalnom budžetu za ovu godinu, kao i predlog njihovog preusmeravanja na druge projekte.

Vlada je na prošloj sednici usvojila ovaj dokument u kojem se navodi da će opredeljena >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << a nepotrošena sredstva u okviru devet programa za navedeni period iznositi skoro 6,27 miliona evra, prenosi agencija Mina.

U okviru programa Razvojni projekti prestonice Cetinje preostalo je, kako se precizira, blizu 1,14 miliona evra koji su bili namenjeni sanaciji sportskih sala, rekonstrukciji Dečje bolnice, ulica i vodovodne mreže, izgradnji stadiona sa atletskom stazom i izložbenog prostora, te izgradnji i opremanju Centra za kulturu.

Kako predviđeni radovi do sada nisu ni počeli, taj iznos biće pridružen već izdvojenom milionu evra koji je kroz isti budžet opredeljen za kupovinu nekadašnjem kompleksa Gornjeg Oboda.

Najviše neutrošenog novca bilo je namenjeno izgradnji i rekonstrukciji administrativnog prostora za rad državnih organa. Čak 3,6 miliona evra trebalo je da se iskoristi za buduće objekte Državne revizorske institucije, Monstata, Crnogorske akademije nauka i umetnosti i zatvora u Danilovgradu i Mojkvocu, te rekonstrukciju objekta u Gusinju, kao i kompleksa kasarne Masline.

Kako su ti projekti tek u tenderskoj ili fazi izrade tehničke dokumentacije, očigledno se na njima neće značajnije raditi u ovoj godini.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.