Država interveniše, preuzima 15.000 tovljenika: Hoće li cena mesa skočiti?

Izvor: B92, 16.Apr.2021, 18:00

Država interveniše, preuzima 15.000 tovljenika: Hoće li cena mesa skočiti?

Beograd -- Dogovor koji je Ministarstvo poljoprivrede nedavno postiglo sa više udruženja stočara doveo je do intervencije države na tržištu.

Naime, Ministarstvo poljoprivrede je usled trenutnih poremećaja i u cilju smanjenja viškova svinjskog mesa na tržištu, kao i pomoći odgajivačima svinja, formiralo Radnu grupu koja je i zvanično pokrenula proceduru za povlačenje 15.000 tovnih svinja od odgajivača koji imaju ugovornu obavezu sa Republičkom dikrekcijom za robne >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << rezerve.

Uzimajući u obzir cenu od oko 160 dinara po kilogramu svinjskog mesa, vrednost navedene državne intervencije je oko 250 miliona dinara, rečeno je Tanjugu u Ministarstvu poljoprivrede.

Poslednja intervencija rezultat je dogovora koji je nedavno postignut sa više udruženja stočara i svakako će smanjiti pritisak na odgajivače svinja usled velike ponude svinjskog mesa na tržištu i njegove niske cene.

Radna grupa je formirana zajedno sa Republičkom direkcijom za robne rezerve i drugim resornim ministarstvima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.