Drugi put ih odbili: Slovenija bezuspešno traži partnera

Izvor: B92, 19.Okt.2019, 15:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Drugi put ih odbili: Slovenija bezuspešno traži partnera

Ljubljana -- Lufthanza je po drugi put odbacila ideju slovenačke države da nakon propasti Adrija Ervejza zajedno osnuju novu kompaniju za vazdušni prevoz.

Iz Lufthanze su i pre nekoliko nedelja rekli slovenačkom ministru ekonomije Zdravku Počivalšeku da ih ne interesuje učešće u vlasništvu nove avio-kompanije, prenosi Poslovni dnevnik.

Medjutim, vlada i dalje insistira na ideji o novom državnom avio-prevoznik, iako je, kako se navodi u tekstu, Adrija loše >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << poslovala i dok je još bila u državnom vlasništvu.

U slovenačkom Društvu za upravljanje potraživanjima banaka, DTUB (loša banka), koji u ime države vodi projekat mogućeg stvaranja nove avio-kompanije, strateškim destinacijama za koje žele da obezbede prevoznike smatraju Frankfurt, Minhen, Cirih, Sarajevo, Skoplje, Tiranu, možda i Beč, Kopenhagen, Amsterdam i Prištinu, navodi Poslovni.

Troškovi postupka bankrota Adrija Ervejza za sada se procenjuju na 500.000 evra, dodaje se u informaciji.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Lufthansa odbija da osnuje zajedničku kompaniju sa Slovenijom

Izvor: Nezavisne Novine, 19.Okt.2019

Lufthansa je po drugi put odbacila ideju slovenačke države da nakon propasti Adria Airways zajedno osnuju novu kompaniju za vazdušni prevoz, nezvanično saznaje ljubljanski dnevnik Finance.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.