Drobnjak o računu u Švajcarskoj banci: Novac nije moj, nego mog rođaka

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 01.Mar.2022, 15:31

Drobnjak o računu u Švajcarskoj banci: Novac nije moj, nego mog rođaka

Direktor Javnog preduzeća "Putevi Srbije" Zoran Drobnjak izjavio je danas da nije bio upoznat sa tim da je protivzakonito imati račun u Švajcarskoj bez odobrenja Narodne banke Srbije (NBS) i dodao da novac koji je bio na računu na švajcarskoj banci, nije njegov, već njegovog rođaka.

Drobnjak je tako odgovorio na pitanje da prokomentariše pisanje Krika da je sredinom 2008. godine ima nešto više od pola miliona švajcarskih franaka (više od 300.000 evra) na računu u banci >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << "Credit Suisse" u Švajcarskoj.

"Novac koji je bio na računu u švajcarskoj banci, nije bio moj, meni je samo dato ovlašćenje za taj račun. To je bio novac mog rođaka Radovana Marinkovića", rekao je Drobnjak.

On je objasnio da je to bio razlog zašto se taj novac nije našao u izveštaju Agencije za borbu protiv korupcije, kojoj bi inače svi funkcioneri morali da dostavljaju podatke o imovini i ušteđevini.

Na pitanje da li je znao da je protivzakonito da građanin Srbije ima račun u stranoj banci bez odobrenja NBS, on je rekao da to nije znao i dodao da je to bilo 2007. godine, kada je on radio u Preduzeću za puteve Beograd, a da su sredstva sa računa vraćena 2009. godine.

"Marinković je prebacio novac na taj račun isključivo zato što je imao sa mnom dogovor i zato je i meni dao ovlašćenje za taj račun. Trebalo je da renovira porodičnu kuću na Banovom brdu. On je onda odustao od toga, pa je tek 2016. uradio rekonstrukciju", rekao je Drobnjak.

Naveo je da će zamoliti Marinkovića da pripremi dokumentaciju koju će, kako je obećao, dostaviti i novinarima Juronjuza Srbija i Mreže za istraživanje kriminala i korupcije (KRIK).

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas odgovarajući na pitanja novinara u Kuzminu da će nadležni organi ispitati direktora "Puteva Srbije" Zorana Drobnjaka zbog računa koji je imao u Švajcarskoj.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Drobnjak: Nisam znao da je protivzakonit račun u Švajcarskoj bez odobrenja NBS, novac je mog rođaka

Izvor: NoviMagazin.rs, 01.Mar.2022

V.d. direktora "Puteva Srbije" Zoran Drobnjak izjavio je danas da novac koji je imao na računu u švajcarskoj banci, nešto više od pola miliona švajcarskih franaka, nije bio njegov, već je njemu samo bilo dato ovlašćenje za taj račun.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.