Dozetovih 20 godina u jednoj sekundi pred Podgoričanima

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Mar.2018, 14:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dozetovih ''20 godina u jednoj sekundi'' pred Podgoričanima

U izložbenom holu KIC-a ''Budo Tomović'' sinoć su se okupili mnogobrojni ljubitelji fotografije ali i svi oni koji su želeli da pogledaju izložbu poznatog novosadskog fotografa Darka Dozeta, kao i da premijerno prisustvuju promociji fotomonografije koju je autor objavio povodom 20 godina profesionalnog rada i 25 godina bavljenja fotografijom. Simboličnog naziva ''20 godina u jednoj sekundi'' ovaj projekat rezultat je nastavka uspešne i plodne saradnje Kulturno – informativnog centra ''Budo >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Tomović'' i Kulturnog centra Novog Sada.

Otvarajući izložbu direktorica KIC-a Snežana Burzan, podsetila je na zajedničke projekte koje su podgorički i novosadski kulturni centar realizovali u prethodnom periodu - izložbu fotografija Podgoričanina Damira Murseljevića u Novom Sadu, kao i manifestaciju ''Antićevi dani'' u Podgorici.

Nakon izložbe Darka Dozeta u Glavnom gradu, najavila je još jedan zajednički kulturni poduhvat a reč je o koncertu crnogorske operske pevačice Milice Dobaj u maju u Novom Sadu. Burzan je istakla da je posebno zadovoljna zbog činjenice da fotograf Darko Dozet svoju monografiju premijerno predstavlja u Podgorici, pre svih drugih gradova, te da udruženim snagama dve istaknute kulturne institucije afirmišu i promovišu kvalitetne umetnike i stvaraoce.

Aleksandra Božović, saradnica Kulturnog centra Novog Sada naglasila je da je ovom izložbom, na zadovoljstvo publike ali i dve institucije nastavljen niz kvalitetnih zajedničkih programa i projekata,te da ne sumnja da će se i narednom periodu ova saradnja i razmena umetničkh sadržaja na relaciji Novi Sad – Podgorica nastaviti.

Fotograf Darko Dozet kazao je da ga posebno raduje to što podgorička publika prvi put ima priliku da se upozna sa njegovim radom, i to upravo u instituciji kakva je KIC ''Budo Tomović''.

U nastavku večeri, tokom promocije fotomonografije, osvrnuo se i na svoje bogato fotografsko - reportersko iskustvo, a pre svega na ogromnu ljubav prema fotografiji.

O Dozetvoj izložbi i monografiji, govorio je i dr Nikola Marković, ujedno magistar umetnosti, koji je naglasio da je vidljivo da je za autora Dozeta fotografisanje način života, ali istovremeno i ''čarolija, uspomena i dokument'', te da je uočljiva jedna posebna emocija u njegovom radu.

Izložbenu postavku Darka Dozeta koju čini oko 50 fotografija, publika će biti u prilici da pogleda do 2. aprila.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.