Došao je i taj dan - bitkoin u slobodnom padu

Izvor: B92, 11.Sep.2017, 15:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Došao je i taj dan - bitkoin u slobodnom padu

Kriptovaluta bitkoin u slobodnom je padu od momenta kada je Kina krajem prošle nedelje objavila da će zabraniti razmenu kriptovaluta.

Na početku nove nedelje bitkoin je nastavio da slabi, pa se gubitak popeo na 500 dolara, sa skoro 4.700 dolara pre četiri dana, na sadašnjih 4.160.

Dve najveće bitkoin menjačnice u Kini, Okkoin i Hubi, navode da nisu dobile nikakve instrukcije da obustave trgovanje. Kineska centralna banka takođe nije komentarisala izveštaje o >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << obustavi.

Ti navodi pojavili su se nakon što je Kina odlučila da zabrani inicijalnu javnu ponudu kriptovaluta, novi i popularan način za startape da dođu do finansiranja stvaranjem sopstvenih kriptovaluta ili tokena.

Skeptici ocenjuju da je naprosto reč o neregularnom načinu da firme dođu do novca, bez procedure prolaska korz dju dilidžins, koji je karakterističan za finansiranje projekata udruživanjem kapitala. Peking opisuje ICO (inicijalna javna ponuda koina) kao nelegalan način prikupljanja sredstava.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.