Domaći trgovci se dosetili kako da napune džepove: Papreno naplaćuju besplatne proizvode

Izvor: SrbijaDanas.com, 15.Okt.2018, 09:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Domaći trgovci se dosetili kako da napune džepove: Papreno naplaćuju besplatne proizvode

Na rafovima marketa pojavile su se kesice bosiljka i origana, koji na poleđini imaju vidno oštećenje na ambalaži i nemaju bar-kod. Reč je o kesicama koje su se poklanjale uz flaše sokova

Ukoliko u prodavnici zateknete proizvod bez bar-koda, znajte da je reč o promotivnom primerku koji je bio namenjen za poklon i kao takav nikako nije smeo da se nađe u prodaji. Ovih dana na rafovima marketa pojavile su se kesice začina, tačnije bosiljka i origana, koji na poleđini imaju >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << vidno oštećenje na ambalaži i nemaju bar-kod. Oni se uredno prodaju, negde po punoj, a negde po akcijskoj ceni. To je ozbiljna prevara, tvrde stručnjaci.

Po svoj prilici reč je o kesicama koje su se delile besplatno uz litarsko pakovanje soka. Više ljudi je skrenulo pažnju na ovu prevaru.

Nijedan kupac nije mogao da ne primeti štand na kome su stajali čitavi nizovi kesica bosiljka ili origana sa više nego vidljivim oštećenjima i tragovima lepka na pakovanju, očigledno nastalih kada su ih skidali sa ambalaže soka. Bili su posebno izdvojeni od ostalih proizvoda istog tipa, a prodavali su se ili po 99,9 dinara (koliko zaista košta kesica ovih začina), ali i po akcijskoj ceni od 39,9. Ono što upada u oči jeste to što ni na jednoj od ovih kesica nije stajao bar-kod, pa je ostalo pitanje kako će ovakvi proizvodi biti naplaćeni.

Na još jednom, manje uočljivom mestu, na rafu sa začinima ponovo su stajale iste kesice, ali ovaj put sa dosta manjim oštećenjima i izmešane sa regularnim ambalažama namenjenim za prodaju (na poleđini su imale uredan bar-kod).

Na svakoj kasi stoje zalepljeni bar-kodovi, koje radnice skeniraju kada proizvodi bez bar kodova dođu na naplatu.

Predsednik Udruženja "Zaštita potrošača" Nenad Bumbić kaže da je prodaja besplatnih akcijskih primeraka bez bar-koda višestruka prevara.

- Ne mogu da verujem da su se prodavci dosetili da na taj način zavlače svoje kupce! Pa to je višestruka prevara! Ako jedna kompanija odluči da svojim kupcima uz napitak pokloni kesicu začina, onda svako ko kupi litarsku ambalažu ima pravo da to i dobije. A na ovaj način im je to uskraćeno. Kesica začina košta 99,99 dinara, što nije malo. To znači da je svaki potrošač koji uz ovo piće nije dobio svoj besplatan primerak origana ili bosiljka oštećen za taj iznos - kaže Bumbić.

Pratite nas na našem instagramu SrbijaDanas.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.