Dogovoreno: Avio-divovi zajedno ka celom svetu

Izvor: B92, 17.Jul.2017, 13:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dogovoreno: Avio-divovi zajedno ka celom svetu

Dubai -- Avio-kompanije Emirejts i Flaj Dubai iz Ujedinjenih Arapskih Emirata dogovorile su proširenje komercijalne saradnje kako bi do 2022. imale flotu od 380 aviona.

Zajednička flota će leteti na čak 240 destinacija širom sveta.

Prošireno partnerstvo će biti realizovano u narednim mesecima i to stupanjem na snagu poboljšanog kod-šer ugovora, prenosi agencija Rojters pozivajući se na zajedničko saopštenje kompanija.

Odluka o bližoj saradnji bliskoistocnih >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << avio-kompanija dolazi usled sve većeg pritiska na njihov profit, budući da je dobit Emirejtsa u godini zaključno sa 31. martom 2017. godine pala prvi put u pet godina, dok je profit Flaj Dubaija pao drugu godinu zaredom u 2016. godini.

Dva avio-prevoznika već imaju "interline" sporazum, kojim se omogućava kombinovanje letova i usluga dve kompanije u okviru jedinstvene karte izdate od strane samo jedne od kompanija.

"Do 2022. godine, Emirejts i Flaj Dubai će upravljati zajedničkom flotom od 380 aviona koji će leteti na 240 destinacija", navodi se u zajedničkom saopštenju.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.