Dobit Nove banke za prvih šest mjeseci porasla na 7 miliona KM

Izvor: Capital.ba, 31.Jul.2019, 14:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dobit Nove banke za prvih šest mjeseci porasla na 7 miliona KM

BANJALUKA, Za prvih šest mjeseci u 2019. godini Nova banka je ostvarila neto dobit u iznosu od 7 miliona KM, što je za 13 odsto više i odnosu na isti period prethodne godine. Aktiva banke takođe bilježi rast od 3 odsto i sada iznosi 2.033 miliona KM. Krediti i depoziti bilježe rast od po 3 odsto. Stopa regulatornog kapitala Nove banke na datum 30.06.2019. godine iznosi 15 odsto. Predsjednik Uprave Nove banke, Srđan Kondić smatra da ovakvi rezultati pokazuju da je ojačano povjerenje građana >> Pročitaj celu vest na sajtu Capital.ba << i korporativnih klijenata u Novu banku, kao lidera na bankarskom tržištu Republike Srpske i jedne od najvećih banaka u Bosni i Hercegovini. „Svi ključni pokazatelji koji su ostvareni, su iznad plana i veći su nego prošle godine u istom periodu. Dobre rezultate smo postigli trudom i predanim zalaganjem naših zaposlenih,  inteziviranjem tržišnog prisustva, kao i racionalizacijom troškova poslovanja. Ovaj poslovni rezultat pokazuje da Nova banka posjeduje veliki potencijal za dalji rast, kako na bankarskom tržištu Republike Srpske, tako i na bankarskom tržištu Bosne i Hercegovine. Istovremeno, rezultat Banci daje motiv ali i nameće obavezu da i u narednom periodu odgovorno posluje,  te dodatno unaprijedi svoje usluge prema klijentima“ istakao je Kondić. Banka u narednom periodu planira dodatno povećati dostupnost svojih proizvoda i usluga klijentima, putem otvaranja novih poslovnica kao i putem razvoja digitalnih kanala distribucije, prvenstveno nove savremene mobilne aplikacije te novih multifunkcionalnih bankomata, na kojima će klijenti moći na lakši i jeftiniji način da obavljaju svoje transakcije, bez čekanja u redovima. Nova banka ove godine obilježava 20 godina svog postojanja i rada. Banka svoje poslovanje obavlja putem 64 poslovnice i zapošljava 704 radnika. PR Чланак Dobit Nove banke za prvih šest mjeseci porasla na 7 miliona KM се појављује прво на INFORMACIJA JE KAPITAL - Capital.ba.

Nastavak na Capital.ba...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dobit Nove banke porasla na sedam miliona KM

Izvor: Nezavisne Novine, 31.Jul.2019

​BANJALUKA - Za prvih šest mjeseci u 2019. godini Nova banka je ostvarila neto dobit u iznosu od sedam miliona KM, što je za 13% više i odnosu na isti period prethodne godine.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Prihodi Tvitera nadmašili očekivanja

Izvor: NovaEnergija.net, 01.Avg.2019, 10:11

Društvena mreža Tviter ostvarila je u drugom kvartalu bolje prihode od očekivanih i zabeležila rast broja korisnika na dnevnom nivou.. Profit kompanije je u drugom tromesečju iznosio 1,1 milijardi dolara ili 1,43 dolara po akciji, u poređenju sa 100 miliona dolara ili 13 centi po akciji u istom...

Nastavak na NovaEnergija.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Capital.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Capital.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.